Izvor: B92, 13.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redžepi: Ideja generala Minija je iluzorna

Priština -- Premijer kosovske Vlade Bajram Redžepi ocenio je u subotu uveče, da je "pomalo iluzorna" nedavna izjava komandanta KFOR-a, italijanskog generala Fabija Minija "da aktuelnu mirovnu misiju jednog dana mogu da zamene balkanske mirovne snage". "Iluzorno je misliti da snage koje su na neki način izazvale konflikte na Kosovu i u regionu, upravo na Kosovu budu deo mirovne misije", rekao je Redžepi. Redžepi je rekao da izjava generala Minija nema osnova, kao i da je naišla na protivljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz samog sedišta NATO-a.

Mini je nedavno za svetske agencije rekao da će međunarodne mirovne snage ostati na Kosovu još najmanje pet godina, a da bi kasnije mogla da ih zamene nekakve regionalne snage koje bi činili vojnici iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, Albanije i iz kosovskih struktura. KFOR je, međutim, pored NATO-a objavio da to nije zvaničan stav mirovnih snaga na Kosovu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.