Izvor: B92, 28.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redžepi: Deklaracija i Ustav Srbije ne važe na Kosovu

Priština -- Premijer Kosova Bajram Redžepi izjavio je u četvrtak da će kosovske institucije uskoro izneti zajednički stav o Deklaraciji o Kosovu koju je juče usvojila Skupština Srbije i dodao da taj dokument "ni na koji način ne važi na Kosovu". "Ubrzo ćemo zauzeti zajednički stav. Nezavisno od toga da li ona ima međunarodnu podršku, Deklaracija (Skupštine Srbije) i Ustav Srbije važe samo za državnu zajednicu Srbija i Crna Gora i ni na koji način ne važe na Kosovu", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Redžepi. Predsednik Skupštine Kosova Nedžat Daci rekao je da će parlament raditi profesionalno, bez obzira na to što se radi u Beogradu.

Daci je to kazao novinarima nakon sastanka sa predsednikom Alijanse za budućnost Kosova Ramušem Haradinajem održanom radi koordinacije stavova među članovima vladajuće koalicije na Kosovu. Ramuš Haradinaj je rekao da ne želi da komentariše deklaraciju parlamenta Srbije, već da Alijansa za budućnost Kosova smatra da treba što pre proglasiti nezavisnost Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.