Izvor: B92, 31.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redžepi: Bez rešenja statusa - haos

Tirana -- Bajram Redžepi misli da bi kašnjenje rešavanja statusa povećalo tenzije na Kosovu, upozorivši na izbijanje haosa.

"Bez rešavanja statusa, Kosovo može ponovo da udje u haos", rekao je Redžepi u intervjuu za list "Gazeta Šćiptare", iz Tirane. Govoreći o ostvarivanju standarda i spremnosti Kosova o započinjanju razgovora o konačnom statusu, Redžepi je naglasio kako se jedan deo standarda ostvaruje i da je vlada Kosova angažovana na ostvarivanju, kako kaže, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najznačajnijih standarda.

Vlada u Beogradu nije bila spremna za nastavak dijaloga izmedju Prištine i Beograda koji je započet sastankom u Beču, smatra premijer Redžepi. "Mi nikada nismo bili optimisti oko ovih razgovora, ali kako smo obećali i medjunarodnim predstavnicima Kosovo nikada neće biti smetnja ovim razgovorima. Razgovori su blokirani izmedju UNMIK-a i Beograda i onoga trenutka kada se za to stvori povoljna klima razgovori će se nastaviti", rekao je Redžepi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.