Redžepi:Ban Ki Mun je dezinformisan

Izvor: B92, 11.Avg.2012, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redžepi:Ban Ki Mun je dezinformisan

Priština -- Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je da je generalni sekretar UN Ban Ki Mun "dezinformisan" o stanju na Kosovu.

"Izveštaj su pravile strukture UNMIK-a na Kosovu. Ništa bolje se nije moglo ni očekivati, jer oni su malo ljuti zbog smanjenja fondova za kancelariju. Ja Ban Ki Muna ne mogu da kritikujem, jer on je čitao taj izveštaj, koji je došao od UNMIK-a, što je potpuna dezinformacija", rekao je za Redžepi agenciji Beta.

Generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sekretar UN je u izveštaju, koji bi 21. avgusta trebalo da razmatra Savet bezbednosti UN, oštro kritikovao rad kosovske policije zbog serije propusta u protekla tri meseca.

"Ban Ki Mun ozbiljno je zabrinut zbog reakcija kosovske policije tokom serije incidenata koji su pratili proslavu Vidovdana, navodeći da izostanak akcije 'ozbiljno dovodi u pitanje sposobnost policije da se izbori sa kriznim situacijama i stekne poverenje javnosti'", javila je 8. avgusta Radio-televizija Srbije.

Redžepi je ocenio da je policija Kosova "radila odlično" i da je tokom ovogodišnje proslave Vidovdana veoma profesionalno završila posao.

Na pitanje Bete da li je bilo propusta kada je reč o bezbednosti srpske zajednice na Kosovu, Redžepi je odgovorio da će biti "preduzete sve mere da svi budu sigurni".

Povodom prošlomesečnog ubistva bračnog para povratnika Ljiljane i Milovana Jevtića u selu Talinovac, za koje još nisu ustanovljeni počinioci, Redžepi je rekao da "to nažalost može da se desi", ali da će vlasti u Prištini preduzeti sve mere da svi budu sigurni.

"Ali što se tiče izveštaja u vezi sa obeležavanjem Vidovdana, još jednom kažem da je to potpuna dezinformacija generalnog sekretara UN i da to ne stoji, nego je policija odlično izvršila svoj posao", rekao je Redžepi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.