Razrešeni koordinatori na Kosovu

Izvor: B92, 04.Avg.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razrešeni koordinatori na Kosovu

Beograd -- Zbog odbijanja pojedinih koordinatora na Kosovu da predaju vlast Vlada Srbije donela je posebnu odluku o njihovom razrešenju.

Naime, iako im je formiranjem skupština opština prestao mandat, neki koordinatori odbijali su da novim vlastima predaju pečate i ključeve od kancelarija i službenih vozila. Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović za B92 kaže da je, posle opstrukcije od strane pojedinih koordinatora, uspostavljena nova lokalna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlast.

"Bilo je potrebno malo vremena da se saberu rezultati izbora i da se Vlada pripremi za ovaj potez. Sasvim je logično da, nakon lokalnih izbora 11. maja, za koordinatore više nema mesta u tom svojstvu", kaže Ivanović.

Formiranjem skupština opština prestao je mandat koordinatorima na Kosovu, međutim, bilo je potrebno da ih Vlada Srbije posebnom odlukom razreši kako bi pojedini koordinatori pristali da napuste radna mesta, kaže za B92 narodni poslanik Ljubomir Kragović.

On je, kritikujući rad koordinatora na Kosovu, ocenio da su to bili partijski ljudi, koji nisu radili u opštem interesu.

RIK je imao mandat da sprovede izbore na Kosovu i izda uverenja opštinskim odbornicima, ali - partijskim odlukama o preimenovanju - mnogi odbornici u skupštinama zbog prestanka mandata RIK-a, mimo zakona, učestvuju u radu skupština opština.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RAZREŠENJE KOORDINATORA

Izvor: Kurir, 04.Avg.2008

BEOGRAD, 04. avgust 2008. (FoNet) - Zbog odbijanja pojedinih koordinatora na Kosovu, kojima je prestao mandat, da predaju vlast, vlada Srbije donela je posebnu odluku o njihovom razrešenju. Državni sekretar za Kosovo Oliver Ivanović je za B92 izjavio da je, posle opstrukcije od strane pojedinih koordinatora,...

Nastavak na Kurir...

Razrešenje koordinatora

Izvor: RTV Pink, 04.Avg.2008

Formiranjem skupština opština prestao mandat koordinatorima na Kosovu. . . Zbog odbijanja pojedinih koordinatora na Kosovu, kojima je prestao mandat, da predaju vlast, vlada Srbije donela je posebnu odluku o njihovom razrešenju. .

Nastavak na RTV Pink...

Bezobrazluk

Izvor: Kurir, 05.Avg.2008, 06:37

BEOGRAD - Formiranjem skupština opština na Kosovu prestao je mandat koordinatorima, ali nekima od njih funkcije su se toliko osladile, da su odbili da ih napuste! Zbog toga je Vlada Srbije donela posebnu odluku o njihovom razrešenju. Državni sekretar za Kosovo Oliver Ivanović izjavio je da su neki...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.