Razrešen dužnosti generalni konzul Srbije u Njujorku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razrešen dužnosti generalni konzul Srbije u Njujorku

BEOGRAD - Vlada Srbije razrešila je danas dužnosti generalnog konzula Srbije u Njujorku Slobodana Nenadovića, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima. Odluka o razrešenju Nenadovića doneta je na današnjoj telefonskoj sednici, navodi se u saopštenju.

Do Nenadovićevog razrešenja dolazi povodom slučaja srpskog studenta Miladina Kovačevića i načina na koji je napustio SAD, pošto ga je sud uz kauciju pustio na slobodu.

Kovačeviću su američke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vlasti oduzele pasoš, ali je on, uz pomoć vicekonzula u Njujorku Igora Miloševića, dobio nova putna dokumenta sa kojima je napustio SAD i vratio se u Srbiju.

Vicekonzul Srbije u SAD Igor Milošević povučen je sa te dužnosti i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak.

Kovačević, rodom iz Kule, na Univerzitetu Bingemton je igrao košarku, a uhapšen je početkom maja nakon što je u jednom baru pretukao svog kolegu Brajana Štajnhauera, nanevši mu teške povrede od kojih je on od tada u komi.

Posle mesec dana provedenih u zatvoru, Kovačevićevi roditelji su platili kauciju od 100.000 dolara i on je pušten da se brani sa slobode.

Treći dan po izlasku iz zatvora, Kovačević je napustio SAD iako je pasoš uredno predao policiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.