Razrešen direktor Poreske uprave

Izvor: B92, 09.Avg.2012, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razrešen direktor Poreske uprave

Beograd -- Vlada Srbije razrešila Dragutina Radosavljevića sa mesta direktora Poreske uprave i Milicu Delević sa pozicije direktorke Kancelarije za evropske integracije.

Vlada je donela rešenje i o postavljenju Milana Pajevića za direktora Kancelarije za evropske integracije, nakon ostavke Milice Delević.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić ovlastio je direktorku Centra za velike poreske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obveznike u Poreskoj upravi Ljiljanu Kovačević da koordinira ovom institucijom do izbora novog direktora.

Ljiljana Kovačević je sadašnji pomoćnik direktora Poreske uprave i radi u Poreskoj upravi od 1999. godine.

Milan Pajević rođen je u Beogradu 1965. godine, gde je 1989. diplomirao na odseku za međunarodne odnose Fakulteta političkih nauka.

U saopštenju se navodi da je Pajević krajem osamdesetih i početkom devedesetih odustao od namere da se angažuje u zvaničnoj spoljnoj politici i posvetio paradiplomatskom delovanju, zbog toga što se "duboko nije slagao sa destruktivnom politikom srpskog rukovodstva".

Bio je među osnivačima Evropskog pokreta u Srbiji, a od 1994. do 2000. i potpredsednik zadužen za međunarodnu saradnju, a jedan je od osnivača udruženja građana G17 plus 1999. godine.

Od promena 2000. bio je savetnik za spoljnu politiku potpredsednika Savezne vlade, a od 2004. Vlade Srbije Miroljuba Labusa, kao i nacionalni koordinator Pakta stabilnosti i ambasador u Saveznom ministarstvu inostranih poslova.

Ostavku na zvanje ambasadora i zahtev za prekid radnog odnosa u SMIP-u i Vladi podneo je juna 2004. Od tada do avgusta 2006. je bio zaposlen u institutu G17.

Jedan je od osnivača Centra za međunarodne i bezbednosne poslove (ISAC fond) 2006. godine. Takođe je na mestu predsedavajućeg Međunarodnog savetodavnog odbora ISAC fonda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.