Izvor: B92, 01.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razmislićemo još 36 puta

Brisel -- U narednih šest meseci Evropskom unijom predsedavaće Luksemburg, a od 1. jula tu dužnost će obavljati Velika Britanija.

Premijer Luksemburga Žan-Klod Junker izrazio je oprez u vezi sa budućim proširenjem Unije. "Pored slučaja Turske, koji je specifičan, i slučaja Hrvatske koja je u ušla u proceduru, razmislićemo po 36 puta pre nego što otvorimo novo poglavlje proširivanja", rekao Junker u intervjuu za belgijski dnevnik "Libr Belžik".

On je, medjutim, dodao da to ne znači da isključuje zemlje zapadnog Balkana, kojima je, kako je istakao, Unija obećala evropsku perspektivu nakon brojnih napora koje preduzmu u cilju integracije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.