Izvor: B92, 24.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovori u željenom pravcu

Podgorica -- Premijer Crne Gore nada se da će razgovori o budućnosti državne zajednice biti nastavljeni "u pravcu koji želi Crna Gora".

Milo Đukanović rekao je novinarima u Podgorici da je zadovoljan stavom predsedika Srbije Borisa Tadića da je za Srbiju prioritet Evropska unija, a ne državna zajednica, jer je sličan stavu Crne Gore, za koju je takođe prioritet Evropska unija, a ne Srbija i Crna Gora.

S druge strane, ocenio je Đukanović, premijer Srbije Vojislav >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Koštunica i dalje pokušava da obmane domaću javnost, tvrdnjama da međunarodna zajednica opstanak SCG vidi kao sudbinsko pitanje.

Đukanović je rekao da će Crna Gora organizovati referendum o državnom statusu, uz uverenje da će se građani opredeliti za nezavisnost.

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Miodrag Vlahović rekao je da će crnogorski predlog o savezu nezavisnih država sa Srbijom biti otvoren i posle referenduma o državnom statusu, čije održavanje je predviđeno za iduću godinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.