Izvor: B92, 08.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovori o (nekim) zločinima

Beograd -- Vuk Drašković je, tokom posete Izraelu, u razgovoru sa domaćinima pominjao ustaške zločine, ali ne i zločine Milana Nedića.

Tokom zvanične posete Izraelu ministar spoljnih poslova Srbije pominjao je zločine koji su počinjeni u hrvatskim nacističkim logorima, a najavio je i povratak imovine Jevrejima koja im je oduzeta posle Drugog svetskog rata. Međutim, Drašković nije pominjao zločine vlade Milana Nedića za vreme okupacije ni povraćaj imovine oduzete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Srbiji tokom rata. To je izazvalo reakcije u srpskoj javnosti.

Pored svih drugih "nepodobnih" za kolaboracionistički režim Milana Nedića, gotovo svi Jevreji u Beogradu su već u prve dve godine rata ubijeni, a sva njihova imovina je konfiskovana.

Opširnije u Temi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.