Izvor: B92, 28.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovori Kovač - Tadić

Budimpešta -- Mađarski ministar za inostrane poslove Laslo Kovač izjavio je da Mađarska podržava demokratski razvoj Srbije.

Kovač je to izjavio nakon sastanka sa predsednikom Demokratske stranke, dodavši da Mađarska snažno podržava približavanje Srbije evroatlantskim integracijama. "Mađarska diplomatija ne koristi duple standarde: za nas je važna sudbina Mađara u Vojvodini, ali istovremeno obraćamo pažnju i na sudbinu srpske manjine na Kosovu", rekao je Kovač. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je nakon sastanka sa Kovačom naglasio da "Vojvodina može da bude most između dve zemlje kao i značajan faktor u međusobnoj ekonomskoj i političkoj saradnji".

Tadić je, povodom nedavnih napada na Mađare u Vojvodini, naglasio da to nije masovna pojava, već da su to pojedinačne akcije na koje treba odmah reagovati. Tadić je rekao da je najbolji način zaustavljanja takvih napada demokratizacija Srbije i uvođenje evropskih vrednosti u toj republici i izrazio je nadu da će Vlada Srbije "apsolutno sve učiniti" na otkrivanju izvršilaca napada u Vojvodini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.