Razgovori Cvetković - Vujanović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2009, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovori Cvetković - Vujanović

BEOGRAD - Predsednik Crne Gore Filip Vujanović i premijer Srbije Mirko Cvetković ocenili su danas u Beogradu da su, uprkos nesuglasicama oko priznavanja nezavisnosti Kosova, odnosi dve države dobri i da postoji interes za unapređenje saradnje.

"Želim da Srbija što pre savlada uslov koji je blokirao proces evropskog pristupanja", rekao je Vujanović na konferenciji za novinare Vladi Srbije posle razgovora sa Cvetkovićem.

Vujanović je izrazio uverenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da Beograd čini sve da se preostala dva haška optuženika privedu pravdi i prebace u Haški tribunal.

Crnogorski predsednik je rekao da je sa Cvetkovićem razgovarao i o potrebi da se nađe rešenje za ugovor o dvojnom državljanstvu.

Cvetković je rekao da je sa crnogorskim predsednikom razgovarao i o evropskim integracijama i ekonomskim odnosima i dodao da je postignuta saglasnost da se nastavi saradnja u procesu približavanja EU.

Srpski premijer je dodao da postoji intenzivna saradnja privreda dveju zemalja, naglasivši da Crna Gora za Srbiju četvrto tržište po važnosti kada je u pitanju izvoz, dok je Srbija za Crnu Goru najvažniji spoljnotrgovinski partner.

Vujanović i Cvetković dogovorili su se i da uskoro bude pokrenut projekat rekonstrukcije pruge Beograd-Bar u saradnji sa italijanskim partnerima.

Predsednica skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović razgovarala je danas sa predsednikom Crne Gore Filipa Vujanovića o ulozi parlamenta u političkom životu i o parlamentarnoj saradnji dve država.

U razgovoru je ocenjeno da je unapređivanje saradnje, naročito između dva parlamenta, dobar put ka zajedničkom cilju, integraciji u evropsku porodicu zemalja, saopštilo je skupštinsko Odeljenje za odnose sa javnošću.

Vujanović je istakao da je Crna Gora zainteresovana za uspostavljanje parlamentarne saradnje i za njeno intenziviranje, a Đukić-Dejanović je posebno govorila o potrebi, mogućnostima i modalitetima parlamentarne saradnje.

Ona je uputila poziv predsedniku Parlamenta Crne Gore da poseti Srbiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sastanak Vujanovića i Cvetkovića

Izvor: NaDlanu.com, 19.Maj.2009

BEOGRAD, 19. maja 2009. (Beta) - Predsednik Crne Gore Filip Vujanović razgovaraće danas, drugog dana posete Srbiji, sa srpskim premijerom Mirkom Cvetkovićem. Vujanović, koji će u poseti Srbiji biti do 20. maja, sastao se juče po dolasku u Beograd sa srpskim predsednikom Borisom Tadićem, kome...

Nastavak na NaDlanu.com...

Kosovo ne sme biti prepreka saradnji Srbije i Crne Gore

Izvor: VOA, 20.Maj.2009, 02:37

Crnogorski predsednik Filip Vujanović sutra će posetiti Lovćenac, mesto u Vojvodini, a danas je u Beogradu razgovarao sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem. Teme tog susreta bile su ekonomska saradnja dve zemlje i evropske integracije.

Nastavak na VOA...

Odnosi Srbije i Crne Gore nikada lošiji!

Izvor: Deutsche Welle, 20.Maj.2009

Poseta Vujanovića Beogradu nije „relaksirala“ odnose dve države, koji na treću godišnjicu nezavisnosti, nikada nisu bili lošiji. Problem nije samo priznavanje Kosova, ostalo je mnogo nerešenih pitanja.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.