Izvor: Glas javnosti, 19.Feb.2010, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovarali Šutanovac i Vojinovič

BEOGRAD - Srpski ministar odbrane Dragan Šutanovc i delegacija Senata SAD, koju je predvodio senator Džordž Vojinovič, ocenili su da saradnja Srbije i SAD u oblasti odbrane predstavlja najbolji deo ukupnih bilateralnih odnosa dve države.

- Obostrano je konstatovano zadovoljstvo nivoom saradnje u oblasti odbrane, koja predstavlja najbolji deo ukupnih bilateralnih odnosa SAD i Srbije. Zaključeno je da treba nastaviti saradnju na izuzetno uspešnim programima, poput saradnje u oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vojnog obrazovanja i u okviru Programa državnog partnerstva - navodi se u saopštenju.

Vojinovič je posebno istakao dostignuti nivo saradnje Vojske Srbije sa Nacionalnom gardom Ohaja, a izrazio je punu podršku Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji.

Šutanovac je upoznao delegaciju Senata SAD sa stepenom reforme sistema odbrane Srbije ističući da su prioriteti u narednom periodu završetak procesa profesionalizacije, modernizacija Vojske i intenzivnije učešće u multinacionalnim operacijama.

- Razmatrajući političko-bezbednosnu situaciju u regionu, sagovornici su se saglasili da je samo intenzivnom regionalnom saradnjom moguće uspešno odgovoriti na sve izazove i rizike koji još uvek prete stabilnosti regiona - dodaje se u saopštenju.

Šutanovac je istakao i da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije učestvuju u svim regionalnim bezbednosnim inicijativama, "dajući pun doprinos izgradnji mira i stabilnosti na prostoru zapadnog Balkana".

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

SAD i Srbija najbolje sarađuju u odbrani

Izvor: Vesti-online.com, 18.Feb.2010, 18:19

Saradnja Srbije i SAD u oblasti odbrane predstavlja najbolji deo ukupnih bilateralnih odnosa dve države, ocenjeno je tokom današnjih razgovora srpskog ministra odbrane Dragana Šutanovca sa delegacijom Senata SAD koju je predvodio senator DŽordž Vojinovič...U razgovorima je "zaključeno da treba...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.