Ravničarenje kod Bačkog Gradišta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2015, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ravničarenje kod Bačkog Gradišta

Park prirode Stara Tisa kraj Bačkog Gradišta bio je ispunjen žamorom planinara iz svih krajeva Vojvodine koji su došli na sedmo Ravničarenje.

U organizaciji Planinarskog sportskog društva Bečej-Leson organizovano je sedmo Ravničarenje po Bisernom ostrvu. Na zborno mesto u Parku prirode Stara Tisa kod Bačkog Gradišta pristiglo je preko 200 ljubitelja pešačenja u prirodi iz Vršca, Kikinde, Novog Sada, Subotice, Sombora, Zrenjanina i drugih vojvođanskih varoši.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />"Imamo stazu od 12,5 kilometara prema spomeniku u Čurugu. Staza zdravlja duga je pet kilometara a vodi do Kaštela, gde će, po prvi put, na predlog naših prijatelja iz Vršca i Kikinde biti održano i takmičenje u orijentaciji. Staza od 22 kilometra je najduža i namenjena je biciklistima", rekla nam je predsednica PSD Bečej-Leson Mira Vuković.

Na tradicionalni doručak i osveženje među prvima je došao Dragan Ćurčić iz Novog Sada, koji je nezaobilazni učesnik svih sedam Ravničarenja.

Dođe mnogo prijatelja sa kojima sam išao na mnogo međunardnih akcija. Ovde poznajem bar tri četvrtine učesnika. Drago mi je što se ovako okupimo bar jednom godišnje da razmenimo iskustva i čujemo gde će ko ići u narednom periodu", kaže on.

A nakon pešačenja ili vožnje biciklima učesnici su se okrepili tradicionalnom ribljom čorbom oplemenjenom ladnim napicima i kitnjastom muzikom tamburaša.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.