Izvor: B92, 18.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rat Kabineta"

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da njegov kabinet i kabinet premijera ne komuniciraju već 72 sata.

Tadić je to okarakterisao kao "opasnu situaciju po bezbednost zemlje", s obzirom na njihovu obavezu koordiniranja državne politike. Gostujući na BK televiviji, Tadić je najavio da će u petak zvati premijera Srbije Vojislava Koštunicu, da vidi da li je na delu "rat kabineta" i "rat stranaka".

On je rekao da je obavešten, posle povratka iz Rusije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je komunikacija dva kabineta prestala posle odluke poslanika Demokratske stranke Srbije Dragiše Đokovića u Skupštini Srbije, da pređe u poslanički klub Demokratske stranke. "Počelo je sa ovim, 72 sata nemam komunikaciju sa premijerom. To je opasna situacija. Imamo obavezu koordinacije državne politike, jer ne može država da funkcionise u prekidu komunikacije", rekao je Tadić, koji je predsednik DS-a.

On je kao neustavno ocenio objašnjenje šefa poslaničke grupe DSS-a Miloša Aligrudića, da je ostavka Đokovića na poslaničko mesto, čime DSS-u ostaje njegov mandat, zakonita. "To su izjave koje su sa one strane civilizacije, koje izgovara političar koji ne shvata pravni sistem", rekao je Tadić i podsetio da, odlukom Ustavnog suda Srbije, poslanički mandat pripada samom poslaniku, a ne stranci. "Ima i poslanika na listi DS-a koji nisu zadovoljni, Nataša Mićić iz Građanskog saveza Srbije, na primer... Ako neki poslanik DS-a odluči da pređe u neki drugi poslanički klub, ja tu ne mogu ničim da utičem", rekao je Tadić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.