Rasprodaja se nastavlja

Izvor: Glas javnosti, 04.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasprodaja se nastavlja

BEOGRAD - Privatizacija, univerzalni antibiotik koji srpski političari redovno prepisuju kao lek za svaku finansijsku bolest koja zahvati državu, ponovo je na dnevnom redu. Povod je sprečavanje daljeg pada posrnulog dinara i još posrnulijeg privrednog rasta.

Iako se, koliko prekjuče, u državnu kasu slilo 400 miliona evra od prodaje Naftne industrije Srbije ruskom „Gaspromnjeftu“, odmah su se javili glasovi s preporukom da pacijent dobije još jednu dozu deviza, posredstvom brze >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << prodaje „Telekoma Srbije“, verovatno najvrednije i najstabilnije firme koju Srbija trenutno ima.

Sudbina „Telekoma“ sada zavisi od odgovora na pitanje koliko su Srbiji zapravo potrebne pare i da li je vlada spremna da jeftino i na brzinu proda tu firmu, kako bi pokrila manjak u budžetu i verovatni izostanak drugih većih stranih investicija. Odgovor na ovo pitanje zasada nije dat, ali ako bude pozitivan, sva je prilika da će najveći telekomunikacioni operater završiti u rukama „Dojče telekoma“, koji, kao manjinski vlasnik grčkog OTE, posredno već poseduje oko četiri procenta „Telekoma Srbije“. Predsednik Tadić najavljuje prodaju „Telekoma“, Mlađan Dinkić kaže ništa od toga.

SUD PODRŽAO VLASNIKA

Stečajni postupak nad „Šinvozom“ vodio se pred Trgovinskim sudom u Zrenjaninu, koji je doneo rešenje da se prihvata plan reorganizacije koji su predložili poverioci (za njih Anketni odbor tvrdi da je reč o firmama Nebojše Ivkovića). Na to rešenje žalili su se radnici i akcionari, a juče je iz pomenutog suda saopšteno da je Viši trgovinski sud u Beogradu žalbe odbio kao neosnovane. Dakle, pravosuđe je dalo za pravo Nebojši Ivkoviću. Saznajemo da „Šinvoz“ već radi po planu reorganizacije koji ostvaruje tim na čijem je čelu advokat Zorica Sarić.

NEIZVESNOST U RTB „BOR“

Država će u Boru izgraditi novu, najsavremeniju topionicu bakra australijska ili finska tehnologija, vrednu 130 miliona dolara, obećao je ministar za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađan Dinkić.

Početak gradnje novih topioničkih pogona, koji će trajati tri godine trebalo bi da započne uskoro, a u razgovoru s rukovodstvom RTB „Bor“ Dinkić je rekao da će trebati još 120 miliona dolara za stabilizaciju i povećanje proizvodnje u rudarstvu. Sredstva će biti obezbeđena kreditima, a za nabavku rudarske opreme biće raspisan konkurs za vlasničko učešće, s tim da država bude većinski vlasnik.

B.F.

ja cekam nacionalizaciju

Veciti ekonomski asistent ,sa svojom lopovskom grupom, asistira u svim lopovskim privatizacijama.

Njegbov kolega Vlahovic sakrio se u Skupstinu srbije.

Odatle cuva imunitet na opljackani Novi dom.Toliki objekti, tolika imovina po Srbiji jednim migom postade najvecim delom njegova. Mnogo pravedno....

Bese li to i premijer direktor Agencije za privatizaciju??

Bese li to Beko neki ministar za privatizaciju??

Bese li to Misko potpresednik vlade??

Bese li to, da danasnji tajkuni, da su su iz vlasti ili uz vlast.

Posledca lopovske privatizacije je da danas Srbija ne radi.Srbija je, jedina drzava na svetu, koja na teret poreskih obaveznika finansira otpustanje radnika.

Sad ce Oni bivsi lopovi i slicni da nam donose pravedne zakone...

Banane li drzave.. kad je ovakvi vode.

Nije mi jasno kako se svi problemi sa padom dinara, padom u proizvodnji moze resiti prodajom preduzeca, odnosno privatizacijom kad retko koji kupac ispostuje obavezu da ulaze u kupljeno preduzece vec ga dovodi do stecaja.

Kakve su ovo mucke oko privatizacija to najbolje znaju radnici tih firmu koji su ostavljeni na cedilu ili su dobili otkaze ili se ubili jer nisu mogli da gledaju nepravdu. A sta reci za ove eksperte Vlahovica, Dinkica, Kolesra... koju su rasprodavali drzavnu imovinu. Da se proda to zna svaka budala tu nema mnogo pameti, ali kakvu ce korist imati radnici od toga i drzava to nije vazno.

Privatizacije = pljačka! Da bi se pristupilo procesu privatizacije bilo je potrebno prvo doneti Zakon o restituciji! Naravno, Zakon o restituciji nije donet- jedina smo zemlja koja ga nije donela, ali se zato pristupilo privatizaciji= pljačka! Oteto -prokleto!

Ovo sa rasprodajom imovine Srbije od strane politicara , koji su na njenom VRHu lici taman , kao na procerdavanje imovine dedova i otaca od strane NEURACUNLJIVIH sinova i kceri, koji su do imovine dosli NASLEDSTVOM?

Eto i ovi nazovimo ih politicarima i ekonomistima , koji su nista drugo nego naslednici i produzioci politike svojih dedova i otaca komunista, rasprodaju imovinu , ali ne dedova i otaca vec imovinu koju je sRPSKI narod stvarao godinama i koja je u vreme vladavine komunista imala i naziv"NARODNA IMOVINA" ili" DRUSTVENA SVOJINA"?

E, sada kako ni dedovi ni ocevi ovih sadasnjih "RESTLOVA KOMUNISTA" nicim nisu doprineli da se koliko -toliko stvori imovina koja je sada na "DOBOSU , vec je uzivala u blagodetima stvaranim od radnog naroda, pandam neuracunljivim naslednicima , VRSE SALE postojece imovine drazava Srbije , pa i imovine koja i nije drzavna jer je oduzeta svojevremeno (od 1944 do 1956 godine) od navodno neprijatelja socijalizma, ratnih profitera ,i drugih slicnih elemenata?

Pitam se sta ce da prodaju kada treba ovim opljackanim ljudima od njihovih dedova i oceva , da vrate BAR NESTO OD TE OPLJACKANE IMOVINE?

Lako im je sada dok jos po nesto postoji neprodato , da KRPE DRZAVNI BUDJET i DA JACAJU DINAR < ALI DOKLE ?

laky

OVI EKSPERTI ĆE, BOŽE MI OPROSTI, DOĆI NA IDEJU DA PRIVATIZUJU I

BOGOSLOVIJU, I CRKVE I MANASTIRE!

Bože, kako je ovo vreme eksperata jadno!

Vama u toj jadnoj Srbiji JOS nije jasno za koga ste glasali i koga ste izabrali na vlast......zalosno.

A bice vam jasnije samo polako..........

U Srbskoj Vojvodini koja je svakim danom sve manje Srbska a sve vise NEsrbska Rvato-Ustase vec posjeduju preko 300.000 hektara najplodnijih oranica a bajagi ima zakon da stranci nemogu kupovati plodne oranice.Eto ja navedo JEDAAN primjer od ko zna koliko slicnih primjera koji ocito govore ko je na vlasti u Srbiji.

Srbin iz R.Srpske

Evo jos jednoga primjera(nisma mogao da se strpim jbga).............

Pre 2-3g BoTa sin majke ustaskinje iz ustaskog kolajckog plemena i prezimena Francetic onoga Jure(crnokosuljasa)koji se u IIsr.istakao u klanju Srba s "srbosjekom"BoTa je otisao na noge S.Mesicu i izvinuo se Ustaskim kolajcima sto su se umorili sjekuci vratove Srbskim nesrecnicima a onome ostataku ostataka Srbsko-Krajiskog naroda predlozio da se i oni pridruze da slave "Oluju"genocid and samima njima .

Malo aksnije par mjeseci BoTa je otisao kod islamskih terorista u Srebrenicu i nepozvan im se pridruzio u strasnim lazima i optuzbama d aje u Srebrenici pobijeno 8.000 muslimana.I njima se BoTa izvinuo a sutradan u selo Kravica pokraj Srebrenica bio je dan zalosti za pobijenim Srbima koji se svake godine odrzava u Kravici i BoTi nije palo na pamet da dodje u Kravicu da se pokloni sjenima nekoliko stotina poklanih Srba od Srebrenickih islamista.

Alooooooooo probudite se braco i sestre Srbi dok am ne bude kasno ako vec nije.

Беч, 3. фебруар 2009.

Петар МилатовићПријатељско писмо

председнику Србије Борису Тадићу

Срећна Вам евРОПСКА СРБИЈА

Одговорите својој савести, да ли Ви можете вашу срећу да градите на српској несрећи?!

http://www.istina.at/

Sram bilo glavnog urednika koji je mogao ovako da napravi naslovnu stranu Glasa javnosti. Ne vidi se ko je konobar a ko vlasnik kafane a jedini cilj ovakve gluposti je da udari na populisticku crtu neobrazovanog naroda. Menjaj urednice profesiju dok finansijska kriza ne eksplodira.

Veran citalac

Зенемарује се крађа обер криминалаца ЈАНКОВИЋ МИЛАНА (Филип Цептер) и његовог РАШИЋ МИРКА. Ко ради за њих. За кога они раде. Колико су они покуповали српских предузећа па их упропастили. Колико су хиљада људи они упропастили. Јанковић и Рашић су из Козарске Дубице. Којим сплавом су низ Уну, Саву и Дунав Јанковић и Рашић дошли у Београд. Када ће Рашић и Јанковић путовати у Централни затвор. Да их пратимо уз пут. Да их прате њихове Мирјана и Мадлена. Не може се њима њихово велико зло ни заборавити ни опростити.

Cepter je prodavao oružje ustašama, šiptarima, slovencima i muslimanima koji su posle tim oružjem ubijali Srbe. Sa tim krvavim parama je preko Rašića kupovao za male pare preduzeća po Srbiji pa ih upropaštavao, radnike terao na ulicu i prodavao posle takva preduzeća za skupe pare. Ima humanitarni fond Madlena i Filip Cepter od para zarađenih na ubijanju Srba.

Jedva čekamo da Rašić Mirko i Janković Milan krenu slavnim putem Gospodara Vučića i Bačvanskom do Centralnog zatvora u Beogradu. Posle ili u Zabelu ili u Niš ili u Sremsku Mitrovicu. I da tamo ostanu najmanje 40 godina. Seme im se zatrlo, zlikovci jedni. Ko ih dovede u Srbiju, seme mu se zatrlo. Što ne ostadoše tamo u toj njihovoj jebenoj Kozarskoj Dubici. Seljaci Janković i Rašić zapeli da žive u srpskoj prestonici. Veliko su zlo Janković i Rašić naneli Srbiji. Privredu su upropastili. Prodavali oružje mudžahedinima koji su tim oružjem ubijali hrišćane po svetu. A od tih para Janković i Rašić kupovali srpska preduzeća pa ih preprodavali i zarađivali. A Madlena od krvavih para ima svoje pozorište i "humanitarni" fond. Seme im se zatrlo. Crkli da Bog da. Zlikovici.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.