Izvor: Blic, 05.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisivanje izbora već sledeće nedelje

Raspisivanje izbora već sledeće nedelje

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nataša Mićić juče u izjavi za 'Blic' nije odbacila mogućnost da u toku sledeće nedelje raspiše izbore za predsednika Srbije.

- Predsedničke izbore mogu da raspišem i danas, ali ću o tome razmisliti i odlučiti sledeće nedelje - rekla je Mićićeva. Ona nije mogla da precizira da li će predsednički izbori biti održani u septembru ili oktobru.

Upitana da li >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je bilo zahteva nekih političkih stranaka za raspisivanje predsedničkih izbora, Mićićeva je odgovorila odrečno.

- Niko nije zvanično tražio da raspišem izbore, osim što se mogu čuti želje pojedinih poslaničkih grupa da bi trebalo raspisati te izbore - rekla je Mićićeva i najavila da će naredno vanredno zasedanje republičkog parlamenta početi u utorak, 9. jula.

Šef poslaničke grupe DOS u Skupštini Srbije Čedomir Jovanović izjavio je juče da će predsednički izbori biti raspisani po završetku narednog vanrednog zasedanja parlamenta, kako bi bili održani prema zakonskoj proceduri u septembru.

- Mi želimo da izbori budu održani u septembru, jer smatramo da će to doprineti stabilizaciji političkih prilika u zemlji - rekao je Jovanović. Kandidaturu za predsednika Srbije do sada su potvrdili lideri Nove Srbije i Stranke srpskog jedinstva Velimir Ilić i Borislav Pelević, kao i lider Narodne stranke 'Pravda' Borivoje Borović. Kao kandidati se pominju, ali još nisu ozvaničili kandidaturu, i predsednik SRJ i lider DSS Vojislav Koštunica, potpredsednik Savezne vlade Miroljub Labus i lider Socijaldemokratije Vuk Obradović. Predsedništvo DOS još nije odlučilo ko će biti kandidati te koalicije, s obzirom na to da je premijer Srbije Zoran Đinđić najavio da će DOS imati više kandidata. Predsednik Političkog saveta DHSS Milan St. Protić izjavio je da baza te stranke traži da se lider demohrišćana Vladan Batić kandiduje za predsednika Srbije, dok se sve glasnije govori i o kandidaturi lidera DA Nebojše Čovića. Opozicione stranke SPS i SRS gotovo sigurno imaće svoje kandidate za prvog čoveka Srbije, ali još uvek nisu istakli imena tih kandidata, s tim što je već poznato da bi kandidat radikala mogao da bude Vojislav Šešelj ili Tomislav Nikolić. N. Č.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.