Raspala se vladajuća koalicija u Preševu

Izvor: S media, 10.Maj.2010, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspala se vladajuća koalicija u Preševu

U Preševu se raspala vladajuća većina u lokalnom parlamentu, pošto Grupa gradjana "Ramiz Zuljfiju“ više ne želi da bude partner u koaliciji, potvrdio je danas predsednik preševske Skupštine opštine Skender Destani.

Destani je rekao Tanjugu da veruje da je to samo "trenutna situacija" i da će za dan-dva biti formirana nova koaliciona većina.

"Nastavak sednice Skupštine je u četvrtak. Mi ćemo danas i sutra obaviti potrebne razgovore sa Nacionalnim pokretom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Albanaca (NPA) Orhana Redžepija i ja sam siguran da ćemo u četvrtak imati novu skupštinsku većinu“, rekao je Destani.

Skupštinsku većinu u Preševu do sada su činili 12 odbornika Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmija Mustafe, pet odbornika Demokratske unije Doline (DUD) Skendera Destanija i četiri odbornika "Rahmi Zuljfiju“.

Lokalni parlament u Preševu ima 38 odbornika, a nova skupštinska većina trebalo bi, prema najavama Destanija, da ima 12 odbornika DPA, pet iz DUD, dva iz NPA i dvojicu iz opozicije, koje predsednik Skupštine nije želeo da identifikuje.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.