Izvor: B92, 19.Apr.2009, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspala se koalicija u Preševu

Preševo -- Demokratska partija Albanaca Ragmija Mustafe raskinula je koalicioni sporazum u Preševu sa Partijom za demokratsko delovanje Rize Halimija.

Posle samo dve nedelje od kada je Vlada Srbije ozvaničila povratak predstavnika Albanaca u Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu, upravo ta odluka razbila je jedinstvo skupštinske većine u Preševu.

Predsedništvo Demokratske partije Albanaca, druge po snazi albanske partije čiji je lider profesor informatike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ragmi Mustafa, donelo je odluku da posle manje od godinu dana raskine savez sa Rizom Halimijem i njegovom Partijom za demokratsko delovenje.

Ragmi Mustafa je za B92 rekao da je razloga mnogo , a da je osnovni Halimijeva samovolja u politici pristupa Koordinacionom telu za jug Srbije.

"Sve je radio sam na svoju ruku. Mene kao koalicionog partnera, ali i druge čelnike albanskih partija, nije ni za šta konsultovao. Tako smo dobili Koordinaciono telo koje podržava samo on i njegova partija", kaže Mustafa.

Raspadom koalicije počeli su kontakti za formiranje nove skupštinske većine. Halimi u lokalnom parlamentu ima 13, a Mustafa 12 odbornika. Prvom je za većinu potrebno osam, a drugome devet.

Šanse su im pođednake jer i jednom i drugom su na raspolaganju Demokratska unija doline, Skendera Destanija sa pet odbornika, Grupa građana Remzi Zuljfiua sa četri i Nacionalni pokret Albanaca Orhana Redžepija sa dva odbornika.

Upućeni prognoziraju da će većinu ovoga puta formirati Ragmi Mustafa jer je, kako kažu, Halimi sa Beogradom do sada dovoljno radio i uradio protiv interesa Albanaca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raspad koalicije Albanaca u Preševu

Izvor: Mondo, 19.Apr.2009

Dve preševske stranke Albanaca DPA Ragmija Mustafe i PDD Rize Halimija raskinule koaliciju zbog neslaganja oko Koordinacionog tela.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.