Izvor: B92, 02.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašković-Ivić: Nema politikantstva

Beograd -- Želja mi je da se postigne sloga u državnom vrhu o Kosovu, kaže Sanda Rašković-Ivić novi šef Koordinacionog centra za KiM.

Gostujući u Proces TV-u, novoimenovana predsednica Koordinacionog centra rekla da će ukoliko i Savet ministara SCG potvrdi njeno imenovanje, svoj angažman početi sastancima sa najvišim državnim zvaničnicima Tadićem, Koštunicom, Marovićem i Draškovićem kao i sa liderima Srba sa Kosova.

"Kosovo je isuviše velika i krupna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stvar da bi mogli sebi da dozvolimo, konkretno ja, da se bavim politikantstvom, da ljude delim na one iz Čovićeve stranke, iz DSS-a, DS-a. Znači, to politikantstvo bi u ovom slučaju bila prava sramota. Mislim da treba da se okupimo oko ideje, cilja i da na tome radimo. Za svakog ima mesta", kaže Rašković-Ivić.

Sanda Rašković-Ivić kaže da će pokušati da za Kosovo lobira u medjunarodnim institucijama i kod stranih diplomata ali da će se, u iščekivanju razgovora o budućem statusu Kosova, angažovati i na rešavanju svakodnevnih problema raseljenih lica: "Oni ovde žive život koji je sada ovde, i naravno da ih interesuje kako će se na visokom nivou rešavati ova pitanja, ali da se njihova mala pitanja svakodnevnog života mogu rešavati, od zakona koji bi trebalo doneti, pa do intenzivnijeg posvećivanja radu na terenu, zajedno sa Komesarijatom za izbeglice".

Na pitanje da li će biti promene odnosa Koordinacionog centra po pitanju učešća Srba u institucijama Kosova Rašković-Ivić podseća da je stav države da Srbi, u ovom trenutku, ne treba da učestvuju u radu institucija Kosova, jer im se zauzvrat ne nudi ništa i da oni koji ih pozivaju na učešće u radu institucija treba najpre da obezbede ispunjenje osnovnih demokratskih standarda i garantuju im bezbednost i slobodu kretanja u pokrajini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.