Raščinjeno 17 Artemijevih sledbenika

Izvor: Studio B, 08.Dec.2010, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raščinjeno 17 Artemijevih sledbenika

Veliki crkveni sud Srpske pravoslavne crkve (SPC), kome je predsedavao vladika bački Irinej, preinačio je presudu Crkvenog suda Eparhije raško-prizrenske i 17 klirika lišio monaškog i svešteničkog čina i vrati ih u red laika.

Kako je saopšteno iz SPC, oni su stavljeni i pod privremenu zabranu sveštenodejstva, a kao laici će ubuduće pripadati crkvama prema mestu stanovanja.

Reč je o odbeglim jeromonasima, sledbenicima raščinjenog episkopa Artemija koji su, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kako se navodi, u međuvremenu počinili čitav niz kanonskih prestupa.

Njima je na teret stavljen nedavni upad u više manastira Eparhije raško-prizrenske, zatim bogosluženja pod zabranom sveštenodejstva, sasluživanje sa umirovljenim, a sada raščinjenim episkopom Artemijem, koji se nalazio pod zabranom sveštenodejstva, podizanje paralelnog žrtvenika bez blagoslova nadležnog episkopa i izazivanje javne sablazni.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raščinjeno 17 klirika, Artemijevih sledbenika

Izvor: SrbijaNet.rs, 08.Dec.2010

Veliki crkveni sud Srpske pravoslavne crkve (SPC), kome je predsedavao vladika bački Irinej, preinačio je presudu Crkvenog suda Eparhije raško-prizrenske i 17 klirika lišio monaškog i svešteničkog čina i vrati ih u red laika. Kako je saopšteno iz SPC, oni su stavljeni

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.