Rakić: Otkrivanje kontakata ugrozilo bi istragu o Šariću

Izvor: NaDlanu.com, 03.Feb.2013, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakić: Otkrivanje kontakata ugrozilo bi istragu o Šariću

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) i bivši koordinator bezbednosnih službi Srbije Miodrag Rakić izjavio je u nedelju da istraga protiv klana Šarić traje od 2008. godine do danas i da bi svako preuranjeno ispitivanje njihovih kontakata dok su finansijske istrage u toku, a oni na slobodi, otežalo njihovo lociranje i zaplenu njihove imovine.

"Istraga protiv klana Šarić neprekidno traje od 2008. godine do danas. Sve to vreme profesionalno su prikupljani dokazi, u izuzetno teškim >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << okolnostima i uz velike rizike, kako o trgovini kokainom, tako i o imovini koja je stečena prodajom kokaina. Svi podaci su korišćeni u skladu sa zakonom, isključivo za potrebe istraga, a ne za političke zloupotrebe", izjavio je Rakić agenciji Beta.U pisanoj izjavi, povodom kritika što ranije nisu objavljeni kontakti premijera Srbije Ivice Dačića i Rodoljuba Radulovića, saradnika Darka Šarića, Rakić je naveo da je dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Radulovića prikupljeno tek prošle godine, a neke istrage vezane za njega još traju."Vrednost imovine klana je velika i Šarić i Radulović, dok su u bekstvu, su u mogućnosti da tom imovinom raspolažu i da je skrivaju od državnih organa", izjavio je Rakić, šef kabineta prethodnog predsednika Srbije Borisa Tadića.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.