Rafali za zadušnice u Suvoj Reci

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 07.Nov.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rafali za zadušnice u Suvoj Reci

SUVA REKA - Rafalni pucnji iz automatskog oružja začuli su se juče u neposrednoj blizini groblja u Mušutištu u opštini Suva Reka, dok su Srbi, na Zadušnice, bili na groblju i u porti porušene crkve Uspenja Presvete Bogorodice u ovom selu.

Raseljeni koji su došli na groblje u Mušutištu, uplašeni su, stoje okupljeni pored porušene crkve i spremaju se da krenu nazad.

Dragoljub Milošević, jedan od predstavnika Srba, izjavio je da se ovo ranije nije događalo i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je to jedan vid zastrašivanja.

Raseljene vernike na groblju u Mušutištu obezbeđuju pripadnici Kosovske policijske službe i austrijskog Kfora. Groblje u Mušutištu raseljeni redovno na Zadušnice obilaze od 2003. godine.

Jutros je ovde stiglo oko 50 vernika. Mali broj ljudi je došao do grobnih mesta svojih najbližih, jer je groblje potpuno zaraslo u korov.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.