Izvor: B92, 16.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovan Jelašić kandidat za guvernera Narodne banke Srbije

Beograd -- Kandidat stranke G17 plus za guvernera Narodne banke Srbije je bivši viceguverner centralne banke Radovan Jelašić. Jelašić u izjavi za B92 kaže da je siguran da posao guvernera neće biti dosadan usled postojećih političkih okolnosti, ali da je za njega prihvatanje kandidature moralna obaveza i profesionalni izazov. Jelašić obećava da će preispitati monetarnu politku i ojačati dinar.

Radovan Jelašić kaže da je prihvatio kandidaturu za guvernera Narodne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << banke Srbije tokom prošlog vikenda. On je do sada bio na mestu direktora HVB banke koje je podrazumevalo i nekoliko puta veću platu od guvernerske. Jelašić kaže da je siguran da je Kori Udovički oko 99 odsto odluka donela profesionalno i da neće biti potrebno da se sve poništavaju. On, međutim, navodi da je potrebno modifikovati monetarnu politku da bi se ojačala domaća vaulta, ali i celokupni bankarski sistem. Jelašić posebno ukazuje na problem kursa dinara prema evru, koji je dostigao 70 dinara. Bivši viceguverner kaže da su mu se kolege koje su kao i on iz Narodne banke Srbije otišle u julu prošle godine, već javile da bi mu pomogle u nastavku reformi koje su zajedno započeli pre tri godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.