Radoman: Spremni smo za razgovore o finansiranju Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2015, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radoman: Spremni smo za razgovore o finansiranju Vojvodine

Pokrajinska administracija spremna je da sa republičkom Vladom razgovara o finansiranju Vojvodine, kao i o svim drugim "otvorenim pitanjima u pokrajini", izjavio je danas pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman.

Rešenja za sva ta otvorena pitanja "mogu se tražiti u saradnji sa republičkom Vladom", rekao je Radoman novinarima uoči sednice Skupštine Vojvodine, komentarišući izjavu premijera Aleksandra Vučića o tome da je Vlada Srbije spremna da u maju povede razgovore >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa političkim strankama o finansiranju Vojvodine.

Radoman je napomenuo da su predstavnici pokrajinske vlade više puta pozivali republičku vladu na razgovore o mnogim pitanjima bitnim za pokrajinu, ali, kako je rekao, ništa drugo nije tim povodom urađeno osim što je ranije bila formirana radna grupa za izradu Zakona o finansiranju Vojvodine.

Pokrajinski sekretar za finansije izrazio je nadu da Vučićeva izjava povodom rešavanja pitanja finansiranja Vojvodine "nije samo u stilu onih prethodnih, kada smo formirali radne grupe zajedno sa Republikom, a da ni slova nismo napisali" o tom zakonu.

Radoman je podsetio da je nedavno pokrajinska vlada napravila tekst Zakona o finansiranju Vojvodine, koji je dostavila pokrajinskoj skupštini i izrazio očekivanje da će, zajedno sa koalicionim partnerima i ostalim polotičkim činiocima u pokrajini, izraditi zakon koji će biti "prihvatljiv kako za pokrajinsku, tako i za republičku skupštinu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radoman: Spremni smo za razgovore o finansiranju Vojvodine

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Apr.2015

Pokrajinska administracija spremna je da sa republičkom Vladom razgovara o finansiranju Vojvodine, kao i o svim drugim “otvorenim pitanjima u pokrajini”, izjavio je danas pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman...Rešenja za sva ta otvorena pitanja “mogu se tražiti u saradnji sa republičkom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.