Radno leto vršačkih studenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2017, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radno leto vršačkih studenata

Članovi Unije studenata Vršca leto provode radno, spremajući nove projekte. Raspisali su književni konkurs i uveli nove rubrike na svom portalu. Takođe, nedavno su renovirali kancelariju, u kojoj planiraju da okupljaju vršačku omladinu.

Novinarska ekipa portala studentivrsac.org vredno radi na kreiranju vesti i različitih tekstova koji se tiču mladih. Na njihovom sajtu mogu se naći brojne informacije, od spiska svih državnih univerziteta na teritoriji Republike Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << liste popusta za studente, pregleda nedeljnih dešavanja u gradu, blogova, pa sve do svakodnevnih studentskih vesti.

"Postoji i rubrika "Šta sve možeš u Vršcu kad si student?" gde objavljujemo nedeljni pregled dešavanja za narednih 7 dana. To je spisak svih događaja u Vršcu, bilo da su kulturnog, zabavnog ili sportskog karaktera. Takođe, imamo i "Studentski intervju" u kome intervjuišemo ljude koji su uspešni u onome čime se bave. Imamo i rubrike "Preporučujemo", gde pravimo recenzije filmova, knjiga, serija i odskora animea", kaže Miljana Nikolić, zamenica Glavnog i odgovornog urednika.

Budući da je serija "Igra prestola" stekla svetsku popularnost, ovi studenti, i sami veliki obožavaoci čuvenog GOT-a, počeli su da pišu i recenziju nove sezone. Još jedna novost je i raspisivanje književnog konkursa, namenjenog svim mladim ljudima od 15 do 35 godina sa teritorije Grada Vršca.

"Konkurs je otvorenog tipa, možete pisati poeziju, prozu, ne postoje ograničenja u vidu broja reči, stranica ili strofa. Radove možete slati putem mejla, fejsbuk stranice ili instagram profila i oni će biti objavljeni na našem portalu", ističe Miljana Nikolić.

Unija studenata Vršca do sada je organizovala veliki broj tribina, radionica, neformalnih edukacija i humanitarnih akcija. Neki od njih su seminari "Rešenje si ti"-kreiranje javnih politika i "Budi novinar", foto-konkursi "Vršac kroz tvoj objektiv" i "Noć pred ispit", turnir u bekstvu iz sobe "Vršačke detektivske igre" i mnoge druge.

U aprilu ove godine, uz pomoć Ministarstva omladine i sporta i projekta "Mladi su zakon" renovirali su svoju kancelariju sa ciljem da tu okupljaju vršačku omladinu, kaže predsednica Unije studenata Vršca Aleksandra Zarija.

"Jedna od mini akcija koju ćemo verovatno početi da sprovodimo već u toku ove nedelje "Veče društvenih igara". Takođe smo planirali da upravo ovde snimamo i kratke emisije koje ćemo objavljivati na našem Youtube kanalu, koji će se ticati studentskog života", dodaje Zarija i podseća da je stalno otvoren konkurs za prijem novih članova Unije studenata .

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.