Izvor: Blic, 24.Mar.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici pravosuđa jutros nastavili protest

Radnici srpskih pravosudnih organa jutros su ispred kapije suda u severnoj Kosovskoj Mitrovici nastavili protest započet 21. februara zbog nemogućnosti da rade u ustanovi iz koje su proterani avgusta 1999. godine.



Okružni javni tužilac Milan Bigović kazao je da prošle nedelje nije bilo protesta jer su zaposleni u pravosudnim organima želeli da doprinesu smirivanju stanja u gradu posle nemira od 17. marta.

Bigović je za nasilje optužio pripadnike međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zajednice odnosno "ljude koji su to naredili i izvršili". "Formiraćemo pravni tim i tužiti odgovorne za nelegalno i nezakonito hapšenje radnika pravosudnih organa", rekao je Bigović i istakao da će protesti biti nastavljeni mirno i dostojanstveno do ispunjena zahteva.

Okružni tužilac je dodao da sa nadležnima iz UMNIK-ovog pravosuđa nisu imali kontakte, niti su oni pokazali razumevanja za rešenje problema.

Ispred suda u severnoj Kosovskoj Mitrovici stacionirani su vojnici španskog i italijanskog kontigenta Kfora. Tu su i oklopna vozila, a od početka protesta helikopter je nadletao deo grada gde su se radnici srpske nacionalnosti jutros okupili.

Zdravstveno stanje Vukomanovića malo poboljšano

Zdravstveno stanje Nebojše Vukomanovića (36), koji je pre sedam dana teško ranjen u glavu iz vatrenog oružja u sukobima UNIMIK policije i Kfora sa Srbima u severnom delu Kosovske Mitrovice, malo je bolje, ali je on i dalje u teškom opštem stanju, izjavila je danas Tanjugu lekar Odeljenja intenzivne nege kragujevačkog Kliničkog centra Gordana Dramićanin. "Vukomanović nije više na aparatu za disanje i sada je na spontanom disanju", rekla je dr Dramićanin i navela da je i dalje u komi, mada je nešto bolje nego ranije, jer pomalo otvara oči na poziv i pokreće spontano jednu stranu ekstremiteta, dok je druga još oduzeta. Prema njenim rečima, Vukamanović ima problema sa infekcijom i povremeno visoku temperaturu zbog čega mora i dalje da uzima antibiotike.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.