Radio sam posao časno i pošteno

Izvor: S media, 10.Feb.2011, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radio sam posao časno i pošteno

Bivši direktor Uprave za trezor Ministarstva finansija Ivan Maričić, protiv koga je Državno revizorska institucija podnela prekršajnu prijavu, izjavio je danas da su navedene optužbe bez osnova i da je svoj posao radio časno, savesno i pošteno.

"Povodom prekršajne prijave Državne revizorske institucije, pre svega moram da izrazim zabrinutost zbog neshvatljivo neprofesionalnog postupanja ove institucije, jer sam iz medija saznao da je podneta prijava protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << mene, da mediji znaju njen sadržaj a ja ne znam i da pod takvim uslovima treba da javnosti saopštim svoj stav", naveo je Maričić u pisanom saopštenju dostavljenom medijima.

On je ukazao da je "na potpuno neformalan način uspeo da sazna sadržaj te prijave u kojoj se tereti za nepoštovanje procedure kod nabavke bonova za gorivo u iznosu od šest miliona dinara (gorivo se inače uvek nabavljalo od NIS-a kao državne firme).

Revizor "prijavio" četiri ministra

Takodje stavlja mu se na teret "da je bez tendera izvršio nadogradnju softvera za isplatu zarada zaposlenima u državnim organima, što je koštalo tri miliona dinara (softver podržava isplatu plata nekoliko desetina hiljada zaposlenih u državnim institucijama) i plaćeno preduzeću “Informatika” koje je još pre njegovog dolaska u Trezor izradilo kompletan softver, tako da niko drugi nije ni mogao da izvrši dodatno unapredjenje postojećeg".

"Osim ovih “grehova”, stavljeno mi je na teret i zapošljavanje dvojice elektroinženjera, specijalista za budžetsko računovodstvo i baze podataka, bez čijeg bi se angažovanja doveo u problem sistem upravljanja javnim finansijama".

"Smatram da su navedene optužbe bez osnova i da sam svoj posao radio časno, savesno i pošteno. Koliko ozbiljno, profesionalno i nepristrasno svoj posao radi Državna revizija, sud će dati nadležne institucije ove države i javnost", zaključio je Maričić.

Bivši direktor Uprave za trezor se našao u grupi odgovornih koji nisu poštovali propise prilikom raspolaganja budžetom za 2009. godinu, a protiv kojih je Državno revizorska institucija juče podnela prekršajne prijave.

Ovo je druga po redu prijava protiv Maričića, jer je i prošle godine DRI protiv njega podnela prijavu zbog sumnje da je evidentirao nefinansijsku imovinu, ali i da je sa računa trezora pozajmio novac za pokrivanje minusa u državnoj kasi, koji kasnije nije vraćen.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MARIČIĆ ODBACIO OPTUŽBE DRI

Izvor: Kurir, 10.Feb.2011

BEOGRAD - Bivši direktor Uprave za trezor Ministarstva finansija Ivan Maričić, protiv koga je Državno revizorska institucija (DRI) podnela prekršajnu prijavu, izjavio je da su navedene optužbe bez osnova i da je svoj posao radio časno, savesno i pošteno... "Smatram da su navedene optužbe bez...

Nastavak na Kurir...

Maričić odbacio optužbe DRI

Izvor: Glas javnosti, 11.Feb.2011, 07:46

BEOGRAD - Bivši direktor Uprave za trezor Ministarstva finansija Ivan Maričić, protiv koga je Državno revizorska institucija (DRI) podnela prekršajnu prijavu, izjavio je da su navedene optužbe bez osnova i da je svoj posao radio časno, savesno i pošteno..."Smatram da su navedene optužbe bez...

Nastavak na Glas javnosti...

Maričić: Radio sam časno i pošteno

Izvor: B92, 11.Feb.2011

Beograd -- Bivši direktor Uprave za trezor Ivan Maričić je kao neosnovane ocenio tvrdnje Državne revizorske institucije da je kršio propise pri raspolaganju budžetom..."Svoj posao sam radio časno, savesno i pošteno. Koliko ozbiljno, profesionalno i nepristrasno svoj posao radi Državna revizija,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.