Radikali traže smenu Zorane Mihajlović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali traže smenu Zorane Mihajlović

Srpska radikalna stranka zatražila je danas od premijera Srbije Aleksandra Vučića da podnese inicijativu za razrešenje ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, jer kako se navodi, ne radi u interesu Srbije.

"Delovanje Zorane Mihajlović u proteklom periodu jasno pokazuje da ona ne radi u službi Republike Srbije i srpskog naroda, već isključivo u službi tajkuna i zapadnih sila, čiju neograničenu podršku uživa", navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radikala.

Ta stranka ocenila je da je Zorana Mihajlović "otvoreno minirala projekat 'Južni tok', da je privatnom preduzeću PK 'Zlatibor' dodelila državno zemljište od 2.213 hektara i jedina od ministara u Vladi Srbije podržala tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici.

U saopštenju, SRS dodaje da njeno vršenje ministarske funkcije nije donelo apsolutno nikakav boljitak građanima Srbije.

"Nakon što je ambasador Sjedinjenih Američkih Država Majkl Kirbi, mimo svakog diplomatskog protokola prisustvovao slavi Zorane Mihajlović, postalo je sasvim jasno da ona ima potpunu podršku Zapada da se u pogodnom trenutku postavi na čelo srpske političke scene i nastavi pogubnu politiku evroatlantskih integracija i urušavanja odnosa Srbije i njenih tradicionalnih prijatelja, pre svega Ruske Federacije", naveo je SRS.

Radikali su dodali da Vučić ne sme da toleriše štetno delovanje Zorane Mihajlović iz straha da bi njeno razrešenje moglo dovesti do pogoršanja stava koji SAD imaju prema njemu.

"Vlada Srbije je dužna da vodi politiku isključivo u interesu srpskog naroda a ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture evidentno stavlja interes svojih nalogodavaca ispred interesa građana Srbije", naveli su radikali.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.