Izvor: B92, 21.Maj.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali traže smenjivanje Đilasa

Beograd -- Radikali su predali zahtev za održavanje vanredne sednice Skupštine Beograda na kojoj bi se razmatrala inicijativa za smenjivanje gradonačelnika Dragana Đilasa.

Šef odborničke grupe SRS-a Nemanja Šarović je izjavio novinarima da je u zahtevu za razrešenje Đilasa navedeno 20 osnovnih razloga "koji ukazuju da Dragan Đilas mora da bude smenjen bez odlaganja, jer je to u interesu svih Beograđana".

Šarović je rekao da očekuje da Skupština grada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlučuje o zahtevu SRS-a nakon rasprave, kao i da Đilas sam podnese ostavku.

"Zahtev potkrepljuju brojni dokumenti organa gradske uprave do kojih je SRS uspeo da dođe i to su dokazi zbog kojih on mora da bude smenjen", rekao je Šarović i naveo da radikali poseduju izveštaj Agencije za budžetsku reviziju, zatim specijalne komisije za ispitivanje korupcije u zdravstvenim ustanovama i dokumenta Anketnog odbora koji utvrđuje postupanje gradskih organa u vezi sa zemljištem koje je koristila Luka Beograd.

Šarović je rekao da je prvi razlog koji su istakli radikali to što Đilas "pod pretnjom prinudbe plenidbe i prodaje imovine građanima naplaćuje račune Infostana koji su zastareli pre 10 godina i račune koji su već ranije plaćeni".

On je optužio Đilasa da ne radi u korist građana, već za lične interese, kao i da se "stavio u službu interesa vlasnika krupnog kapitala Miroslava Mišković i Milana Beka".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.