Izvor: B92, 20.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali traže Anketni odbor za rad EFT

Beograd -- Poslanik Srpske radikalne stranke, Aleksandar Vučić, zatražio je u petak formiranje Anketnog odbora, koji bi ispitao poslovanje biznismena Vuka Hamovića i Vojina Lazarevića. Radikali smatraju da su oni kao suvlasnici londonske kompanije EFT, koja se bavi trgovinom struje, a preko poslovanja sa EPS-om i Nacionalnom štedionicom, oštetili državu. Hamović odgovara da je teško ozbiljno shvatati izjave radikala i dodaje da će sa zadovoljstvom sarađivati sa anketnim odborom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Vučić je za skupštinskom govornicom Hamovića i Lazarevića nazvao predvodnicima "najveće organizovane mafijaške bande": "Ta mafijaška grupa pomaže političke stranke, deo političkih partija, koje dolaze na vlast u republici Srbiji".

Vuk Hamović, suvlasnik kompanije EFT, odgovara: "Ako bih ozbiljno odgovarao a, ponavljam, veoma je teško ozbiljno shvatati izjave radikala i teško je ozbiljno odgovarati na bilo koje poteze radikala, ja nemam ništa protiv formiranja anketnog odbora, i spreman sam na saradnju i mogu proširiti delokrug istrage i na ostale afere u kojima sam pominjan kao saučesnik malverzacija."

Na opaske Vučića da Hamović protežira neke partije, on kaže da svaki biznismen sarađuje sa političarima koji su na izvršnim funkcijama. Ali, dodaje da nije na strani nijedne partije, jer bi to onda bila borba za političku opciju, a ne za posao.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.