Izvor: Blic, 19.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali se spremaju za nove izbore

Srpska radikalna stranka počela je pripreme za nove izbore koji će biti raspisani bez obzira da li će se Boris Tadić i Vojislav Koštunica dogovoriti o formiranju nove vlade ili ne, izjavio je danas zamenik predsednika SRS-a Tomislav Nikolić.

- Očigledno je da Tadić i Koštunica nisu dogovorili programe i njihova razdelnica biće proglašenje neke nezavisnosti Kosova i Metohije - rekao je Nikolić i dodao da će u tom slučaju Koštunica morati da odluči da li će prekinuti odnose >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa zemljama koje priznaju nezavisnost Kosova ili će se prikloniti Tadiću, kako bi nastavili da vladaju.

Nikolić je zatražio hitnu sednicu parlamenta o Kosovu i Metohiji jer je sada situacija drugačija i "sasvim je evidentno je da će neke nezavisnosti biti - da će neka zemlja priznati nezavisnost dela teritorije Srbije". Ocenjujući da je krajnje nedopustivo da Skupština Srbije ne zaseda i ne odlučuje o najvažnijim državnim pitanjima, lider radikala je optužio predsednika i premijera da blokiraju rad parlamenta koji nije dao legitimitet pregovaračkom timu za dalji rad.

- Skupština mora da odluči ko će biti u pregovaračkom timu i šta će biti posle proglašenja nezavisnosti Kosova - rekao je Nikolić.

Zamenik predsednika SRS-a je optužio i predsednika Srbije da različito govori o Kosovu u Srbiji - na jedan način pred građanima, a na drugi u "nedopustivo tajnim razgovorima" u svetu, za koje se saznaje nakon skandala jednog njegovog saradnika.

Upitan da li je moguće da SRS formira vladu sa DSS-om, Nikolić je rekao da je to moguće samo u teoriji i da radikali sigurno neće biti deo nijedne vlade pre izbora. Odnosi SRS-a sa DSS-om, prema Nikolićevoj proceni, nisu nimalo bolji nego što su odnosi između SRS-a i DS-a.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.