Izvor: Blic, 23.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali preuzeli vlast u Leskovcu

Radikali preuzeli vlast u Leskovcu

Srpska radikalna stranka preuzela je vlast u Leskovcu, nakon ostavke predsednika Skupštine opštine Bojane Ristić iz SPO. Novi predsednik Skupštine je Goran Cvetanović, narodni poslanik i predsednik Okružnog odbora SRS. Obrazlužući ostavku, Ristićeva je rekla da je SPO ranije odlučio da izađe iz koalicije sa SNS koju vodi predsednik opštine Gojko Veličković.

- Problemi u radu naročito su intenzivirani od dana kada sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << javno počela da ukazujem na postojanje urbanističke mafije u opštini Leskovac. Očigledno da su se neki osetili prozvanim i tada su krenuli zahtevi za moju smenu - rekla je Ristić i najavila da će uskoro predstaviti dokaze o zloupotrebi službenog položaja od strane pojedinaca i dobro organizovanih grupa...

Neformalna koalicija SPS-SNS-SRS-DA zadržala je vlast uz pomoć prebega, odnosno, odbornika Nove Srbije Gorana Stojanovića i Jovice Pavlovića, dok dva odbornika iz DSS, Ivana Pavlović i Ljubiša Cvetković nisu prisustvovali sednici.

Čelnik leskovačke Nove Srbije Miodrag Stamenković ogradio se od delovanja dva od tri odbornika te stranke za koje je konstatovao da 'su verovatno kupljeni radnim mestima'. Većinom glasova usvojen je predlog DOS za formiranje anketnog odbora čiji bi zadatak bio da ispita navode o kupovini odborničkih glasova.

Kako je najavljeno, biće razrešeni svi direktori opštinskih firmi i institucija iz redova SPO. M. Ž. I.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.