Izvor: B92, 04.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali i dalje najpopularniji

Beograd -- Ako bi parlamentarni izbori u Srbiji bili održani danas, najviše glasova dobila bi Srpska radikalna stranka.

Prema rezultatima istraživanja marketinške agencije "Partner.ms", koje je predstavio izvršni direktor agencije Miroslav Šutić, iza SRS-a, koji bi osvojio 31,5 odsto glasova, drugoplasirana na izborima bila bi Demokratska stranka, s 25,7 odsto. Pokret snaga Srbije dobio bi 15,9 odsto glasova, Demokratska stranka Srbije 11,2, a ostale parlamentarne stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su na granici cenzusa.

Socijalistička partija Srbije bi dobila 4,8 odsto, Nova Srbija četiri, G17 plus 3,1, Srpski pokret obnove 2,8, a Socijaldemokratska partija jedan odsto glasova.

Odnos ispitanika prema političkim liderima manje-više ne odudara od raspoloženja prema strankama na čijem su čelu. Na pitanje ko od političara najviše može da doprinese razvoju Srbije, 29,9 odsto ispitanih opredelilo se za zamenika predsednika SRS Tomislava Nikolića, za predsednika Srbije i lidera DS-a Borisa Tadića 29,3 odsto, trećeplasiran je predsednik PSS-a Bogoljub Karić sa 16,1 odsto, dok se za premijera Srbije i lidera DSS-a Vojislava Koštunicu opredelilo 11,8 odsto ispitanih.

Istraživanje je sprovedeno poslednjih dana juna, na uzorku od 1.428 ispitanika, u 48 opština u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.