Izvor: Blic, 30.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali čuvaju Vladu do ustava

Radikali čuvaju Vladu do ustava

Srpska radikalna stranka neće biti bajpas Demokratske stranke i neće se priključiti zahtevima te stranke za rušenje Vlade. Radikali, kao najjača parlamentarna stranka sa 82 poslanika, moraju da budu nosioci igre u rušenju Vlade Srbije, a ne demokrate, izjavio je u razgovoru za 'Blic' generalni sekretar radikala Aleksandar Vučić.

To znači da će radikali voditi igru? Da li ćete izaći sa zahtevom za rušenje Koštuničinog kabineta?
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Razmišljamo da pokrenemo zahtev za smenu Vlade. Ali SRS razmišlja i da ponovo pokrene inicijativu za opoziv predsednika Srbije Borisa Tadića, jer nije ispunio ništa od predizbornih obećanja... Ne mogu Tadićeve demokrate koji su nosioci sindroma 'fikus 70.000 dinara, poslužavnik 40.000 dinara' da budu ti koji pokreću pitanje poverenja Vladi. SRS kao najjača i najveća parlamentarna stranka mora da bude nosilac tih promena. Ako demokrate budu htele da ruše Vladu, neka se nama priključe ako podnesemo takav zahtev.

Do kada će po oceni SRS trajati ova vlada?

- Naš stav je da bi za nekoliko meseci, ako može i pre, trebalo doneti novi ustav, a tek potom ići na izbore.

To znači da radikali neće rušiti Vladu do novog ustava i da se stavovi DSS i SRS poklapaju?

- To je bio i stav DS do juče. Tako su bar govorili.

N. Čaluković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.