Izvor: B92, 06.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rade Bulatović novi direktor BIA

Beograd -- Vlada Srbije imenovala je za novog šefa Bezbednosno informativne agencije Radeta Bulatovića. Sa tog mesta je smenjen dosadašnji direktor agencije Miša Milićević i njegov zamenik Goran Živaljević. Podsetimo, Rade Bulatović je bio savetnik za bezbednost Vojislava Koštunice, dok je obavljao funkciju predsednika Savezne republike Jugoslavije. Tokom akcije "Sablja" Bulatović je uhapšen jer je bio osumnjičen za udruživanje radi neprijateljske delatnosti. On se teretio za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << susrete sa Miloradom Lukovićem Legijom i Dušanom Spasojevićem Šiptarom pre ubistva premijera Zorana Đinđića. Bulatović je nakon poricanja krivice oslobođen krivične odgovornosti na osnovu odgovarajućih zakonskih razloga.

Advokat Boža Prelević u izjavi za B92 kaže da privođenje Bulatovića u akciji "Sablja" nema prevelikog značaja u svetlu njegovog imenovanja za šefa Bezbednosno informativne agencije, jer protiv njega nije pokrenut postupak. "To može da bude posledica politizacija akcije Sablja', a može da bude i nedostatak dokaza. Ja mislim da je ovo prvo, ali o tome objektivno može govoriti samo onaj ko je imao ceo taj predmet u rukama. Ali, u svakom slučaju, pretpostavljam, da su imali nešto značajno da bi tužilac podigao optužnicu, znači tužilac nije podigao nikakvu optužnicu, i to jeste problem prethodnih vlasti", rekao je Prelević.

Prelević navodi i da se stiče utisak da Demokratska stranka Srbije hoće da preuzme odgovornost za sektor bezbednosti. "Mislim da tu ima aspekata koji govore u prilog da je možda bolje da to ne budu ljudi iz iste stranke, ali, sa druge strane, ima jako mnogo aspekata koji govore da ako nisu iz iste stranke onda imate sukob te dve grupacije i prebacivanje odgovornosti sa jedne na drugu. Prosto je dosadilo slušati gospodina Batića i Mihajlovića kako, u okviru iste vlade, prebacuju odgovornost za nerad jedan drugom", rekao je Prelević.

Inače, Vlada Srbije razrešila je dužnosti i direktora Poreske uprave Mariju Drča Ugren i direktora Zavoda za zdravstveno osiguranje Mijata Savića. Novi direktor Poreske uprave biće Vladimir Ilić, a direktor Zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlana Vukojević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.