Izvor: B92, 09.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTV Vojvodine odgovorila NDNV-u

Novi Sad -- Radio-televizija Vojvodine odgovorila Nezavisnom društvu novinara Vojvodine povodom sumnje da postoji sukob interesa.

RTV je NDNV-u dostavio informacije koje je to udruženje tražilo još početkom avgusta, a RTV je to učinio tek posle naloga poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića. NDNV je tražio od RTV-a da navede da li poseduje informaciju da je Dina Kurbatvinski-Vranešević u trenutku izbora za direktorku RTV-a bila zaposlena u marketingu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Radio-televizije Srbije, što je sada potvrđeno.

U odgovoru RTV navodi se da je, prema saznanjima te televizije, ona u trenutku izbora bila zaposlena u marketingu RTS-a, na mestu pomoćnika direktora marketinga za teritoriju Vojvodine.

Pošto je obavezana i da navede mesto boravka direktorke u momentu njenog izbora, Radio-televizija Vojvodine je u odgovoru NDNV-u navela da je, prema njihovim saznanjima, u tom trenutku Dina Kurbatvinski-Vranešević imala stalno mesto boravka u Novom Sadu.

Radio-televizija Vojvodine je u odgovoru navela i da, prema njihovim saznanjima, Dina Kurbatvinski-Vranešević ni samostalno, ni sa sinom i kćerkom, ne poseduje firme koje se bave marketingom i produkcijom, pa samim tim ni serijalom za decu "Fazoni i fore".

U odgovoru NDNV-u navodi se i da, prema saznanjima RTV-a, članica Upravnog odbora RTV-a Olivera Šešlija ne radi kao asistent režije u serijalu "Fazoni i fore".

NDNV se obratila Radio-difuznoj ustanovi Vojvodine zbog nagađanja u javnosti da pojedini rukovodioci RTV-a nisu ispunjavali zakonske uslove za imenovanja na funkcije koje obavljaju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.