Izvor: B92, 20.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS će odlučivati o prenosima

Beograd -- Savet RRA odlučio da obavezujuće uputstvo o direktnim prenosima Skupštine na RTS-u preinači samo u preporuku.

Obavezujuće uputstvo preinačeno je u preporuku posle podnošenja tužbe RTS-a Vrhovnom sudu Srbije. "Dalja odgovornost za direktne prenose sednica Skupštine Srbije je isključivo na RTS-u, a tužba Vrhovnom sudu je odlukom Saveta postala bespredmetna", navodi u saopštenju Republička radiodifuzna agencija.

Savet RRA izneo je stav da "ne treba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << učestvovati u kompromitovanju javnih institucija kao što su Skupština Srbije, Vrhovni sud, RTS, pa ni RRA".

Obavezujuće uputstvo, kako navodi RRA, doneto je da bi se dosadašnja 16-godišnja praksa prenošenje skupštinskih zasedanja i pravno uredila, i ono se nametnulo kao nužno rešenje pošto u trenutku donošenja uputstva nije bilo dogovora između poslanika i RTS-a.

"Obavezujućim uputstvom sprečena je parlamentarna kriza, a preporuka Saveta znači da Savet RRA i dalje smatra da prenose skupštinskih zasedanja treba nastaviti". navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.