RTS: Baz kamera na protestima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS: Baz kamera na protestima

BEOGRAD - Kolegijum Informativnog programa RTS odlučio je da više ne šalje kamere i snimatelje na protesne skupove na kojima se preti i napadaju predstavnici medija.

„To je naša intrerna odluka", rekao je glavni i odgovorni urednik Informativnog programa RTS-a Nenad Lj. Stefanović. „Kolegijum je dodlučio da se sa takvih skupova više ne izveštava 'slikom' zbog napada na novinare i širenje atmosfere nasilja od strane nekih učesnika", dodao je on.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Na protesnim skupovima u Beogardu, koji su proteklih dana održani povodom hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića, u više navrata je prećeno novinarima, a neki od njih su i povređeni.

Pre dva dana, tokom šetnje demostranata, ispred zgrade ambasade Turske u centru Beograda, ozbiljno je povređen smimatelj TV B 92 Boško Branković, kome je razbijene i kamera. Tog dana napadnut je i fotoreporeter agencije FoNet, kome je oštećen i fotoaparat. Pre toga, demostranti su napadali i snimatelje RTS-a i novinare drugih medijskih kuća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.