Izvor: Vostok.rs, 22.Maj.2018, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Sastanak sa Kimom bi se mogao odgoditi - Tramp

Izvor: Vostok / RT

Susret američkog predsednika Donalda Trampa i lidera Severne Koreje Kim Džong Una "može, a i ne mora se desiti", kako je planirano, zavisno od aktivnosti Kima u narednim danima, rekao je Tramp na sastanku sa predsednikom Južne Koreje.

Tramp i Mun su se sastali u Beloj kući u utorak kako bi razgovarali o susretu zakazanom za 12. jun u Singapuru. Obojica su ostali optimisti u vezi sa susretom, iako je Tramp rekao da nije "srećan" zbog nedavnih promena u severnokorejskom stavu.
Today, President Trump welcomes President Moon Jae-in of the Republic of Korea to the White House. pic.twitter.com/jZbP4A7py8
— The White House (@WhiteHouse) May 22, 2018
Stav Pjongjanga se promenio nakon Kimovog drugog sastanka sa kineskim predsednikom Ksi Đinpingom, rekao je Tramp novinarima pre sastanka. On je nazvao Đinpinga "igračom pokera svetske klase" za kojeg bi voleo da je posvećen miru na Korejskom poluostrvu.

"Ako se ne dogodi, možda će se dogoditi kasnije," rekao je Tramp o previđenom susretu.

"Možda neće uspeti 12. juna."
Mun je rekao da je Tramp uspeo postići "dramatične pozitivne promene" u odnosima s Severnom Korejom. On je uveren da će Tramp moći učiniti predstojeći samit uspešnim i "završiti korejski rat", rekao je on.

Priznajući da su glasovi u SAD-u skeptični oko susreta i perspektive dunuklearizacije, Mun je rekao da "sudbina i budućnost" Korejskog poluostrva zavise od toga.

Upitan o njegovim ciljevima na sastanku, Tramp je rekao da "vidi dve vrlo uspešne Koreja", a onda bi bilo "na njima" da se udruže.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

TRAMP NAGOVESTIO: Možda ne bude sastanka sa Kimom u junu, od OVOGA zavisi

Izvor: Kurir, 22.Maj.2018

Sastanak američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong-una planiran za jun mogao bi da bude odložen, u zavisnosti od Kimovih akcija u narednim danima.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.