RT: Kremlj reagovao na tvrdnju da Zapad podržava eliminaciju „svega ruskog“

Izvor: Vostok.rs, 30.Avg.2023, 02:04

RT: Kremlj reagovao na tvrdnju da Zapad podržava eliminaciju „svega ruskog“

 
Portparol Kremlja izjavio je da su tvrdnje pomoćnika ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da zapadne nacije podržavaju napore da se „uništi sve što je rusko“ na Krimu samo pusta želja.
„Predstavnici kijevskog režima žele da veruju u to. I oni svakako žele da učine sve što je moguće i nemoguće da uvuku zapadne nacije što dublje mogu u ovaj sukob“, izjavio je Dmitrij Peskov novinarima u utorak. On je nagovestio da je došlo do „sukoba gledišta“ u pogledu prihvatljivog nivoa uključenosti SAD i njihovih saveznika u gađanje Krima, pošto zvaničnici „shvataju neizbežne nedostatke“ ove politike. Mihail Podoljak, ukrajinski pomoćnik koji stoji iza ove tvrdnje, naveo je da zapadne nacije sve više podržavaju način na koji njegova vlada napada ruske ciljeve. „Pre godinu dana, čak i kada su bili neki udari na Krim, svi su govorili: \'Ne, ne, hajde da prođemo bez toga.\' Danas je apsolutni konsenzus među zemljama koje nas podržavaju da možemo da uništimo sve rusko u okupiranoj teritoriji“, izjavio je on u ponedeljak na ukrajinskoj televiziji. Podoljak je dodao da će napadi na Moskvu i druge ruske lokacije od strane „nepoznatih dronova“ biti eskalirani. Ukrajinski zvaničnici ne pripisuju zasluge za redovne napade kamikaza dronovima, za koje Moskva okrivljuje kijevske snage. Zelenski je u nedavnom intervjuu tvrdio da bi, ako bi se oružani sukob prelio na teritoriju koju Kijev i njegove pristalice priznaju kao Rusiju, njegova zemlja „ostala sama“. Prema „Ekonomistu“, ukrajinski napadi dronovima su u određenoj meri deo psihološkog rata Kijeva i odražavaju konkurenciju među ukrajinskim operaterima dronova za finansiranje.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.