RT: Izrael bi mogao pripojiti delove Zapadne obale u narednim godinama - Netanijahu

Izvor: Vostok.rs, 06.Apr.2019, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Izrael bi mogao pripojiti delove Zapadne obale u narednim godinama - Netanijahu

Izvor: Vostok / RT
Govoreći pred predstojeće parlamentarne izbore, premijer Izraela Benjamin Netnijahu je rekao da razmatra formalno pripajanje nekih jevrejskih naselja na okupiranoj Zapadnoj obali.
Netanyahu says Israel could annex parts of the West Bank in the coming years, in an interview with Channel 12.
— Lahav Harkov (@LahavHarkov) April 6, 2019 To all those who still talk about the Bar-Ilan speech, Netanyahu just expressed his support for West Bank annexation on live TV.
— Eli Kowaz איליי קואז (@elikowaz) April 6, 2019 U intervjuu za izraelski "Kanal 12", Netanijahu je obećao da će izraelska naselja na okupiranoj Zapadnoj obali biti pripojena Izraelu ako dobije još jedan mandat na izborima sledeće sedmice. “Pitate se da li prelazimo na sledeću fazu. Odgovor je da, preći ćemo na sledeću fazu. Ja ću proširiti suverenitet Izraela", rekao je on. Ranije je Netanijahu rekao da je američkom predsedniku Donaldu Trampu jasno stavio do znanja da nije spreman da evakuiše "nijednu osobu" iz naselja na Zapadnoj obali. "Sva naselja, bez izuzetka, ona koja su u blokovima i ona koja nisu, treba da ostanu pod izraelskim suverenitetom", rekao je izraelski premijer. On je takođe rekao Trampu da svaki plan pomirenja SAD-a za Izrael i Palestinu ne sme uključivati uklanjanje naselja sa okupirane palestinske zmalje. "Što se mene tiče, toga neće biti tamo, a ako bude, neće se dogoditi", rekao je on, dodajući da Tel Aviv insistira na kontroli teritorija zapadno od reke Jordan (Zapadna obala).
Upitan o očekivanju američkog priznanja suvereniteta Izraela nad Zapadnom obalom, Netanijahu je rekao da se "sačeka do sledećeg mandata". U isto vreme, on je pohvalio Trampa kao "najboljeg prijatelja Izraela".
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Netanijahu: Izrael bi mogao da anektira delove Zapadne obale

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2019

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu objavio je da razmišlja o varijanti anektiranja naselja na teritoriji okupirane Zapadne obale narednih godina...Netanijahu je objavio da će Izrael proširiti suverenitet nad naseljima na okupiranim teritorijama Zapadne obale ukoliko dobije sledeći mandat na predstojećim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Netanijahu najavljuje ANEKSIJU NASELJA na Zapadnoj obali

Izvor: Blic, 06.Apr.2019

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da će, ako osvoji nov mandat na izborima u utorak, pripojiti naselja na okupiranoj Zapadnoj obali.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.