RS autohtona tvorevina srpskog naroda

Izvor: Glas javnosti, 15.Maj.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RS autohtona tvorevina srpskog naroda

KRAGUJEVAC - Predsednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović izjavio je juče  u Kragujevcu da Bosna i Hercegovina ne može biti država isključivo jednog naroda, već država kompromisa i jednakih prava.

"Nažalost, postojie neki koji tako ne misle, ili misle da je BiH bošnjačka tvorevina", rekao je on u predavanju studentima Pravnog fakulteta o putevima razvoja ustavnosti i državnosti BiH i RS.

Kuzmanović je naglasio da je RS autohtona tvorevina srpskog naroda i da rukovodstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << neće dozvoliti da bude prekrajana.

"Svaki narod koji ima državu oseća se sigurnim, zato nije čudo što mi u RS tražimo da bude visoko decentralizovan entitet i zadrži status i nadležnosti", naveo je on.

Podsetivši da Usatv BiH ima brojne praznine, a osnovne su da nisu utvrđeni oblik državnog uređenja i oblik vladavine, on je rekao da ustavno uređenje BiH, ipak, niko svojim voljom ne može da poništi jer je to međunarodnu ugovor.

On je naglasio da je RS mnogo puta pokazala da ide prema Evropskoj uniji i da hoće u Evropu, ali ne po svaku cenu.

"Sve prihvatamo, ali nećemo dozvoliti ni po koju cenu izmenu naziva i imena RS, nadležnosti, teritorjanog integriteta i odnosa prema nauci, kulturi, tradiciji i istoriji", kazao je Kuzmanović.

Za Srbe, samo kada ono dobijaju sve, sve je u redu. Sve ostalo je nejednakost.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.