Izvor: B92, 17.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RRA: Isključiti sve bez dozvole

Beograd -- Savet Republičke radiodifuzne agencije traži od emitera bez dozvole u Beogradu da za osam dana prekinu emitovanje.

RRA saopštava da će uputiti takva rešenja svim radio i TV stanicama koje bez dozvole emituju program na području Beograda. U saopštenju se navodi da će, u slučaju da neka od tih stanica u navedenom roku ne isključi svoje predajnike, biti podnete prekršajne prijave protiv pravnih i odgovornih lica zbog kršenja Zakona o radiodifuziji i o telekomunikacijama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ako neka od stanica kojoj je, u skladu sa zakonom, dostavljen dopis, nastavi emitovanje, zaključkom predsednika Saveta biće aktiviran mehanizam prinudnog izvršenja odluke o zabrani emitovanja ilegalnog programa, navodi RRA.

Savet RRA raspisaće javni konkurs za izdavanje dozvola za emitovanje programa za lokalne zone pokrivanja posle dobijanja saglasnosti Vlade Srbije na iznose naknada za emitovanje programa na lokalnom nivou.

Savet RRA doneo je odluku da usvoji nacrt uputstva emiterima u vezi s primenom odredbi Zakona o oglašavanju. Na sednici je odlučeno i da od Upravnog odbora Radiodifuzne ustanove Srbije bude traženo izjašnjenje o prekršajima RTS u pogledu Zakona o oglašavanju, programskoj transformaciji RTS-a u javni servis i konkretnim merama koje će ta medijska kuća preuzeti za povećanje procenata naplativosti RTV pretplate.

Od te kuće biće traženo i objašnjenje o monopolskom ponašanju u pogledu iznajmljivanja telekomunikacionih objekata koji, posle obavljene pravne transformacije RTS-a u javni servis, po zakonu nisu više vlasništvo te kuće.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.