Izvor: B92, 07.Dec.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK odbila prigovore DSS-a

Beograd -- Republička izborna komisija odbila je u subotu prigovor Demokratske stranke Srbije, koji se odnosio na ukupan broj birača u Srbiji, i ostala pri stavu da taj broj iznosi 6.525.740 birača. DSS je podnela prigovor u kome se navodi da je konačan broj birača koji je RIK utvrdila 5. decembra netačan, jer je po njihovom mišljenju 425.706 birača "neregularno" upisano u birački spisak. Dežurni član RIK-a Tanja Božinović tražila je od MUP-a Srbije da komisiji dostavi svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mišljenje po tom pitanju, što je MUP i učinio.

Prema policijskoj evidenciji, 19. novembra 2002. godine na teritoriji Srbije, bez Kosova, prebivalište je imalo 6.874.425 punoletnih građana, kao i 127.957 punoletnih raseljenih lica sa Kosova. MUP navodi da su razlike koje postoje u odnosu na birački spisak uzrokovane "neblagovremenim" dostavljanjem podataka "od strane građana", i "neupisivanje" građana u biračke spiskove. Predstavnici DSS-a oštro su kritikovali Božinovićevu, zbog po njihovom mišljenju, "samovoljnog" obraćanja MUP-u.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.