Izvor: B92, 01.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK odbacio više prigovora

Beograd -- Republička izborna komisija odbacila kao neosnovana dva prigovora koje su podneli građani.

Za novi ustav na referendumu je glasalo je 53,04 odsto od ukupnog broja upisanih birača, navedeno je u izveštaju koji je Republičkoj izbornoj komisiji danas dostavio Zavod za statistiku. Prema tom izveštaju na osnovu rezultata sa svih glasačkih mesta, na glasanje je ukupno izašlo 54,91 odsto od ukupnog broja upisanih.

U izveštaju se navodi da je 97.497 birača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (1,47 odsto) zaokružilo "ne" na glasačkom listiću. Nevažećih listića bilo je 25.866, odnosno 0,71 odsto.

RIK je odobrio dodatnih 100.000 dinara za troškove pri organizaciji referenduma Prizrenskom upravnom okrugu, a opštini Uroševac dodatnih 20.000 dinara, umesto 50.000 dinara koliko je ta opština zahtevala.

Dodatnih 100.000 dinara RIK je odobrio Pećkom upravnom okrugu, zatim 20.000 opštini Podujevo za organizovanje referenduma na glasačkom mestu Medragovac.

Zahtevi za kopije zapisnika

Vojvođanska kancelarija Inicijative mladih za ljudska prava uputila je danas opštinskoj izbornoj komisiji u Zrenjaninu zahtev za dobijanje kopija zapisnika sa biračkih mesta za koje postoji sumnja da je na njima bilo nepravilnosti tokom glasanja na referendumu.

Zahtevi su upućeni u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. Slični zahtevi biće upućeni opštinskim izbornim komisijama u još osam opština u Vojvodini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.