REM izuzimanjem iz kampanje otvara prostor za zloupotrebu

Izvor: EurActiv Srbija, 10.Mar.2017, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REM izuzimanjem iz kampanje otvara prostor za zloupotrebu

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) po službenoj dužnosti mora da prati predizborni program i objavljuje izveštaj o kampanji, jer u suprotnom otvara prostor za zloupotrebe, ocenili su 10. marta u Beogradu učesnici tribine u organizaciji Istinomera "Ko nadzire medije u predizbornoj kampanji". Ocenjeno je da je integritet REM-a ugrožen time što se odrekao uloge nadzora medija u kampanji, što je funkcija koju ima po zakonu. Sa tribine je upućen apel gradjanima da u velikom broju šalju REM-u prijave kako bi reagovao, pošto je ranije saopštio da će to činiti samo po prijavi gradjana.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Politička odluka REM-a da ne prati izbornu kampanju?

Izvor: VOA, 10.Mar.2017

Najava Regularnog tela za elektronske medije da na ovim izborima neće pratiti ponašanje emitera i način na koji predstavljaju kandidate otvorila je mnoga pitanja . Na tribini "Istinomera" izražena je sumnja da su članovi Saveta REM pali pod politički uticaj, kao i da nisu istinite tvrdnje da nemaju...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.