RASTRAŠIVANJE Sutra honferencija - građansko društvo i sektor bezbednosti u vremenu straha

Izvor: Blic, 27.Nov.2017, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASTRAŠIVANJE Sutra honferencija - građansko društvo i sektor bezbednosti u vremenu straha

Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) organizuje međunarodnu konferenciju "Rastrašivanje: Šta građansko društvo može da učini radi očuvanja odgovornosti sektora bezbednosti u vremenu straha?".

Konferencija će se održati u Dorćol Platzu 28. novembra, s početkom u 11 sati. Nakon tri panela uslediće "Razgovori rastrašivanja" i proslava 20 godina postojanja BCBP.

Cilj skupa je da se okupi raznovrsna grupa aktera građanskog društva iz Srbije, regiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i EU u potrazi za odgovorima na pitanja kako da civilno društvo ostane aktivno i uspešno u demokratskom nadzoru nad bezbednosnim institucijama u vremenu sve veće polarizacije.

Neki od učesnika konferencije su Sandra Petrušić, novinarka nedeljnika NIN; Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti; Florian Ćehaja, direktor Kosovskog centra za bezbednosne studije iz Prištine; Dejan Jović, profesor na Fakultetu političkih znanosti Univerziteta u Zagrebu, Stevan Dojčinović, glavni i odgovorni urednik portala KRIK; Sandra Benčić, predstavnica Centra za mirovne studije u Zagrebu; Vukašin Obradović, glavni urednik Vranjskih novina i bivši predsednik NUNS; Bobana Macanović, predstavnica Autonomnog ženskog centra; Miroslav Hadžić, predsednik Upravnog odbora BCBP i drugi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.