RASKOL U SDSS Rašković: Prete mi da će mi skinuti glavu

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASKOL U SDSS Rašković: Prete mi da će mi skinuti glavu

Zastupnik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Mirko Rašković, koga su hrvatski mediji prozvali odbeglim članom te stranke, ponovio je danas da je pod velikim pritiskom i da mu se iz redova te stranke preti da će mu "skinuti glavu".

Mirko Rašković

Rašković, međutim, ponovo nije želeo da kaže ko mu preti, a povodom jučerašnjeg pojaviljivanja na Pantovčaku mimo Milorada Pupovca i Vojislavu Stanimirovića kaže:

"Ostajem pri svemu što sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << juče rekao novinarima na Pantovčaku. Pritiskaju me levi i desni, i gornji i donji, a ime onoga koji mi je pretio nisam hteo da otkrijem ni Kolindi Grabar Kitarović. Poručili su mi da će mi 'skinuti glavu', ne iz redova hrvatskog naroda nego iz mojih stranačkih redova i zato sam od predsednice tražio zaštitu".

Rašković je za šibenski portal Šibenikin rekao da ga u ovom trenutku ne zanimaju ni lider SDP-a Zoran Milanović ni lider HDZ-a Tomislav Karamarko, ni Pupovac ni Stanimirović.

"Za sedam dana je konstituiranje Sabora i nakon toga će sve biti jasno. Dotad je ovo jedina istina koju želim poručiti hrvatskoj javnosti", rekao je Rašković.

Raskol u Samostalnoj demokratskoj srpskoj stranci (SDSS), koja je na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj osvojila tri mandata, po pitanju podrške za formiranje buduće vlade, izazvao je veliku pažnju ovdašnje javnosti, a bivši član te stranke Jovan Ajduković kaže će to uzdrmati stranku.

"Ne bi me čudilo da Mirko Rašković povlačenjem podrške Zoranu Milanoviću za mandatara zapravo vraća Miloradu Pupovcu i Vojislavu Stanimiroviću za višegodišnja šikaniranja koja je doživljavao u SDSS-u. Dobro poznajem Raškovića i moram priznati da me iznenadilo da će podržati Milanovića. Ali isto tako moram reći da mi je čudna njegova reakcija jer do juče ni s čim nije dao da se nasluti da bi okrenuo stranu. Ali, politika vam je čudo...", rekao je Ajduković, šef vukovarske Naše stranke koja okuplja Srbe iz istočne Slavonije.

Ajduković tvrdi da je Raškoviću načinjena nepravda u stranci kad su ga Pupovac i Stanimirović podredili Ratku Gajici.

"I mene su odbacili kao krpu. A ovo što je napravio Rašković uzdrmaće SDSS jer im je on najjači čovek u Dalmaciji. Koliko znam, ovo je prvi put da se suprotstavio rukovodstvu stranke", ispričao je Ajduković za portal Jutarnjeg lista.

Raskol u SDSS-u obelodanjen je juče kada se dvadesetak minuta nakon Milorada Pupovca, potpredsednika SDSS-a, u Predsedničke dvore na Pantovčaku pojavio Rašković koji je, kako je rekao, od Kolinde Grabar Kitarović žatražio aštitu zbog pritisaka kojima izložen.

Rašković, navodi Jutarnji, nije želeo konkretno da se izjasni ko ga točno pritiska.

Najpre je, podseća se, govorio da se na njega vrši pritisak da napravi ono što je suprotno “njegovoj savesti i odluci stranke”, a onda je, pak, na pitanje da li ga pritiskaju u SDSS-u, odgovorio: "Moguće je da me pritiskaju u SDSS-u".

Rašković je, navodi portal, negirao da ti pritisci dolaze od ljudi iz HDZ-a i SDP-a.

Dodao je da se još uvek nije odlučio koga podržati te istakao da svoj potpis još nije dao ni koaliciji oko SDP-a ni oko HDZ-a.

"Odlučiću kad vidim ko će biti predsednik vlade", odgovorio je Rašković.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rašković: Prete da će mi skinuti glavu

Izvor: B92, 27.Nov.2015

Zastupnik Samostalne demokratske srpske stranke Mirko Rašković ponovio je da je pod velikim pritiskom i da mu iz redova stranke prete da će mu "skinuti glavu"...Rašković, koga su hrvatski mediji prozvali odbeglim članom te stranke, ponovo nije želeo da kaže ko mu preti, a pvodom jučerašnjeg...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.