RAJAKOVIĆ: GRAĐANI SEVERA KOSMETA MORAJU DA PLAĆAJU STRUJU

Izvor: Kurir, 30.Dec.2010, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAJAKOVIĆ: GRAĐANI SEVERA KOSMETA MORAJU DA PLAĆAJU STRUJU

Vlada Srbije je stanovišta da je električna energija komercijalna roba i da se stoprocentno mora plaćati, kao i da je humanitarni aspekt tog problema iza nas, rekao državni sekretar Ministarstva za energetiku

KOSOVSKA MITROVICA - Državni sekretar Ministarstva za rudarstvo i energetiku Nikola Rajaković izjavio je danas da više neće biti moguće da građani na severu Kosova i Metohije ne plaćaju struju.

Prema ranijim izjavama funkcionera Ministarstva, samo oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 30 odsto građana na severu Kosova i Metohije plaća struju.

"Vlada Srbije je stanovišta da je električna energija komercijalna roba i da se stoprocentno mora plaćati, kao i da je humanitarni aspekt tog problema iza nas", rekao je Rajaković televiziji Most iz Zvečana na Kosovu i Metohiji.

Rajaković je ponovio da ne bi trebalo da bude problema u snabdevanju strujom severa Kosova i Metohije, jer hidroelektrana "Gazivode" dobro radi, a povećana je i sigurnost snabdevanja.

"Krenuli smo u novi period elektro-snabdevanja u kome se taj složeni tehnički i organizacioni sistem može održavati i razvijati samo ako se električna energija tretira kao roba posebne vrste, odnosno kao komercijalna roba", rekao je Rajaković.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.